Hyvää Uutta Vuotta – Vuosi 2021 paketissa

Aika vierii uskomatonta vauhtia. Jälleen saa huomata yhden vuoden päättyvän, vaikka juuri tuntui siltä, kuin vuosittaisia rutiinitehtäviä olisi vastikään tehty. Tämä on varmasti monille tuttu tunne ja kertookin varmastikin vain siitä, että työssä on ollut vauhtia ja se on ollut mielekästä. Pandemiasta ei jaksaisi edes puhua, mutta onhan se tähänkin vuoteen kuulunut. Saamme olla kiitollisia, että vaikutukset eivät ole meidän kohdalla näyttäytyneet kovin vakavina ja onneksemme myös suurin osa asiakkaistamme on pärjännyt tämänkin vuoden hyvin tai ainakin kohtalaisesti.

Liiketoiminnan sopeuttamista olemme toteuttaneet itse ja saaneet seurata myös läheltä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme luovia tapoja. Vaikutukset ovat olleet nähtävillä MARATA -alan rajoitusten vuoksi, mm. tapahtumien peruuntuminen, joka meidän kohdalla tarkoittanut hyväksyttyjen tarjousten perumista mm. kuvaus-keikkojen ja painotuotteiden tilausten vähenemisen osalta. Toisaalta sitten taas verkkopalvelut ovat tänäkin vuonna kasvaneet ja kohottaneet merkitystään monien asiakkaidemmekin palvelutarjoomassa. Olemme päivittäneet myös kone- ja laitekantaa sekä käyttöjärjestelmiä tänä vuonna merkittävästi.

Kuluneen vuoden projekteja

Olemme saaneet tänäkin vuonna olla mukana todella mukavissa ja haastavissakin projekteissa. Olemme mm. tehneet uusia verkkokauppoja, auttaneet alulle uusia yrittäjiä, videoineet mainoksia mm. etätyöskentely- ja opiskelutiloille, kehittäneet nykyisten asiakkaiden sivustoja ja uusineet graafisia ilmeitä. Olemme tehneet hauskaa rekrykampanjaa Vakka-Suomen murteella, jonka tekeminen oli todellinen piristysruiske marraskuun pimeyteen. Olemme valokuvanneet studiollamme satoja tuotteita, joita asiakkaamme ovat meille toimittaneet ympäri suomen verkkokauppojaan varten. Olemme saaneet olla mukana tekemässä markkinointia nousevalle paikalliselle elintarvikkeelle, kuvanneet liikkuvalla studiolla asiakkaan eri tiloissa lähes sata asiakkaamme henkilöstöön kuluuvaa ammattilaista vain muutamia mainitaksemme. Olemme toimittaneet lukuisia painotuote-eriä – vaikkakin vähemmän kuin ennen poikkeusaikaa. Yksityisasiakkaille olemme kuvanneet jopa muutamat häät ja rippijuhlat – sekä tietysti pyörittäneet yksityisasiakkaille tarkoitettua canvas -verkkokauppaa. Studiokuvausten määrässä ei ole ollut poikkeavaa eroa entiseen.

Koulutuksella uutta oppia

Olemme opiskelleet tietosuojan uusimpia muutoksia ja vaatimuksia sekä kehittäneet osaamistamme tekniikassa tämän päivän verkkoympäristössä. Olemme kehittäneet osaamistamme myös sivustojen optimoinnissa, kuluttajien ostopoluissa verkossa sekä eri ikäryhmien verkko-ostoskäyttäytymisessä. Paikalliselta yrittäjä-yhdistykseltä on myös saanut ”henkistä tukea”, kokemuksia ja oppia. Alallamme jatkuva oppiminen on elinehto, sillä etenkin verkko-maailma muuttuu todella kovaa vauhtia edelleen.

Kohti vuotta 2022

Luonnollisesti haasteita on kohdattu, muttei mitään ylitsepääsemätöntä. Haasteet kuuluvat kaikkeen työhön ja tekemiseen ja sitä kautta oppimiseen ja ammatilliseen kehittymiseen. Tästä syystä myös ensi vuonna tavoitteenamme on jatkuvasti parantaa toimintaamme sekä kehittyä ammatissamme. Haluamme kiittää asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta ja toivottaa uudet asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi.

Menestystä Uudelle Vuodelle 2022!

Parhain Terveisin

Grafeskolaiset