Kuulumisia Grafeskolta

Vuosi on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Kuluneen tammikuun aikan ollaankin ehditty tekemään jo vaikka mitä. 

Päivänvalon on esimerkiksi nähnyt jo kaksi uutta verkkokauppaa. Verkkokauppojen saralla ollaan kehitytty tiimin kanssa huimasti, jatkuvasti etsitään uusia tyylejä tuoda asiakkaiden tuotteet esiin parhaalla mahdollisella tavalla, niin visuaalisesti kuin toiminnallisestikin. Tärkeimpänä on tietysti asiakkaan ostokokemus ja ostosten tekemisen sujuvuus aina kassalle saakka. Löydettävyyttä tukemaan on tehty muutamia google -kampanjoita ja näiden kanssa kyseessä on myös jatkuva oppiminen ja ostokäyttäytymisen seuraaminen ja analysointi. Verkkokauppojen lisäksi tehtiin myös parit perinteiset verkkosivut ja aloitetiin tälle vuodelle jo kolmatta verkkokauppaa. Webmaailma muuttuu ja kehittyy jatkuvasti – ja vaatii meiltä äärimmäistä skarppiutta ja ajanhermolla pysymistä.   

Web-puolen yhteistyökumppanimme ja palveluntarjoajamme Louhi, osoittautui viime vuoden(kin) aikana jälleen luotettavaksi kumppaniksi ja juuri sopivaksi meille ja asiakkaillemme. Monimutkaisetkin jutut hoitui yhteistyössä tuosta noin vain – ja palvelinkatkoksiakin oli todella vähän. Tyytyväiset asiakkaat, niin meidän kuin Louhenkin, ovat tähän ihan paras mittari.   

Valokuvaus on edelleenkin iso osa palvelutarjoamaamme ja kalenteri onkin täyttynyt tällä saralla jo mukavasti. Tuotekuvauksia on tehty melkoisesti täällä Sorvakon Rantatien omalla studiollamme, niin verkkokauppoja kuin monia muitakin tarpeita varten. Studiolla on tammikuun aikana kuvattu muutenkin jo paljon lapsi- ja eläinkuvia, yhdet polttarit sekä opiskeltu vapaaehtoisten mallien kanssa uusia juttuja. Takana on myös jo vuoden ensimmäinen hääkuvauskeikkakin. Kohtuu uutena juttuna studiolla tarjotaan nykyään myös meikki- ja maskeerauspalvelua.      

Videoita puskettiin maailmalle heti alkuvuodesta. Produktio tosin alkoi jo viime vuoden puolella, mutta saatiin valmiiksi vähän aikaa sitten sarja esittelyvideoita – yksi pidempi ja viisi pienempää pätkää. Editoinnissa odottaa vielä pari muutakin projektia. Videoproduktioissa ollaan otettu ykköskulmaksi kuvan laatuun panostaminen, tätä varten tehdyt hankinnat ovatkin osoittautuneet loistaviksi ratkaisuiksi. Videoiden haastattelut tekstitettiin somekäyttäjiä varten sekä niiden kulkua siivittämään valittiin huolella menevät musiikit. Raahasimme studiolle yksi päivä myös muutamat Casiot ja minikiipparit, joilla kokeiltiin porukalla tehdä itsekin musiikkia. Tämä tosin jäi vielä vähän kokeilun tasolle, mutta hauskaa oli! 

Viime viikonloppuna vietetyt Matkamessut olivat heti alkuvuodelle iso puristus, jotta saatiin kaikki matkailuesitteet ja messuhärvelit ajoissa valmiiksi. Ehdittiin kuin ehdittiinkin. Paineen alla sitä taitaa tosiaan toimia tehokkaimmin. 

Suunnittelupuolella tehdään päivittäin grafiikkaa ja taittoa asiakkaiden monipuolisiin tarpeisiin, normaaliin tapaan. Uusia tuulia ja tyylejä haistellaan kokoajan. Muutama keskeneräinen projekti odottaa vielä maaliin pääsyä, mutta eiköhän nekin kohta valmistu.   

Meillä on tämän vuoden aikana mielenkiintoinen lanseraaushaaste, johon parhaillaan käytämme suunnittelupuolen panoksia. 

Perinteiset mediat pitävät pintansa ainakin joidenkin palveluntarjoajien osalta ja alkuvuoteen onkin tehty esimerkiksi jo lukuisia lehti-ilmoituksia. Edelleen tilataan painotuotteita, kuten esimerkiksi kirjekuoria, esitteitä ja käyntikortteja. Meillä on edelleen hyvät yhteydet painotaloihin ja kauttamme liikkuikin viime vuoden aikana laatikkokaupalla painotuotteita.    

Digitaalisen markkinoinnin puolella olemme lisäksi päässeet mukaan kehittämään erästä mobiilisovellusta ja alustavasti on puhuttu myös yhdestä yhteistyöstä liittyen virtuaalitodellisuuteen. Mielenkiintoinen vuosi siis edessä! 

Jos kaipaat apua yrityksesi markkinoinnissa, ota meihin yhteyttä!

Kuvassa talvista katunäkymää Uudenkaupungin puutalokeskustan liepeiltä.